Vijesti

Obavijest o održavanju radionice za korisnike zračnog prostora


Komitet za upravlјanje zračnim prostorom BiH, Direkcija za civilno zrakoplovstvo Bosne i Hercegovine (BHDCA) i Agencija za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH (BHANSA), i organiziraju radionicu za korisnike zračnog prostora koja će se održati dana 26. 3. 2022. g. (subota) u zgradi Parlamentarne skupštine BiH u Sarajevu, „Plava sala“ s početkom u 11.00 sati.

Cilј radionice je upoznavanje korisnika zračnog prostora sa funkcijama upravlјanja zračnim prostorom – ASM (Airspace Managment) u zračnom prostoru Bosne i Hercegovine.

DNEVNI RED:

Stanje sigurnosti letenja u oblasti generalnog i sportskog zrakoplovstva u BiH
Implementacija reorganizacije zračnog prostora BiH TMA/CTR
Jedinica za upravljanje zračnim prostorom BiH i AMC portal
Uporeba dronova u zračnom prostoru BiH i utjecaj na sigurnost letenja
Razno
Svi zainteresovani mogu predložiti dodatne tačke dnevnog reda najkasnije do 18. 3. 2022. godine.

S cilјem adekvatnog planiranja aktivnosti u okviru procesa organizacije radionice, pozivamo zainteresirane da potvrde prisustvo na radionici najkasnije do 22. 2. 2022. godine na e-mail adrese: vlado.juric@bhansa.gov.ba i nikola.jovanovic@bhdca.gov.ba ili telefonom na broj: 036 446 225.

Za korisnike zračnog prostora BiH koji ne budu mogli učestvovati na radionici dolaskom u Pralamenarnu skupštinu BiH će biti osigurano online praćenje iste uz korištenje CISCO Webex aplikacije, a link za priključenje radionici će korisnicima biti poslan posebnom e-mail porukom.
Povratak na vijesti